Koppel MailChimp aan je website of webwinkel

MailChimp is vrij eenvoudig te gebruiken email marketing software (EMS). In MailChimp heb je vrij veel opties om je mail naar eiigen inzicht te stijlen. Binnen MailChimp maak je vrij eenvoudig nieuwsbrieven in alle soorten en maten. Ook het delen via social media, bijvoorbeeld Facebook en Twitter, zijn kernonderdelen van MailChimp.

Hoe stel je MailChimp voor je website in

Om een koppeling te leggen met MailChimp maak je eerst de MailChimp service aan in je Webanizr website. Geef de koppeling een naam en voer de volgende gegevens in:

Geef daarna op welke gegevens je naar MailChimp wilt sturen. Links geef je aan wat de waarde is (dit mag als datanaam) en rechts de veldnaam in MailChimp. Met de MailChimp velden email_address en status_if_new heb je in principe een werkende koppeling. Je mag natuurlijk alle andere informatie ook doorgeven aaan MailChimp.

Meer over webwaarden (datanames) lees je op de website over webwaarden. Wil je direct aan de slag met webwaarden? Lees dan de handleiding over het toekennen van webwaarden aan je zelfgemaakte formulieren.

Neem contact op

Vragen over API's en hoe je ze kan gebruiken in je website? Zelf een API's opstellen? Wil je jouw API toegevoegd hebben aan de lijst van beschikbare API's? Wat je vraag ook is: schroom niet ons even een berichtje te sturen.

API's zijn een onderdeel van Webanizr - Bekijk ook andere websites: